×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

President’s Bitter från Nils Oscar är helt okej öl

President's Bitter från Nils Oscar är helt okej öl. Men jag måste inte köpa den igen.

Om ölen

Producent: Nils Oscar.
Land:
Sverige.
Ölstil: Bitter.
Styrka: 5,6%.
Flaskans bäst före: December 2020 (provsmakas 22 maj 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11064.
Pris vid inköp: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

President’s Bitter från Nils Oscar är helt okej öl. Men jag måste inte köpa den igen.

Nils Oscar är ett bryggeri som jag tycker producerar stabila öler. Jag köper exempelvis bryggeriets God Lager emellanåt. Men är President’s Bitter från Nils Oscar en öl jag kommer köpa igen? Det är kanske inte mitt förstahandsval, med tanke på hur mycket öl det finns att välja på.

Utseende

Oklar rödbrun färg med smutsvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Maltig doft av choklad, mörkt bröd, torkad frukt, mango och citrus. jag tycker mig även  uppleva en ton av farinsocker. Eftersom det även finns en söt ton i doften. Det är en rätt så trevlig doft faktiskt.

Smak

Maltig smak av choklad, mörkt bröd, mango och citrus med markerad beska och lite bitter besk eftersmak av choklad och torkad frukt. Det finns en balans i smaken, men min hjärna blir lurad av att det ska finnas mastiga komplexa smaker. Alltså den upplevs lite tunn, utan att den egentligen är det.

Betyg

President’s Bitter från Nils Oscar är ölen du dricker till hamburgare eller en rejäl macka med massa pålägg på. Som sällskapsdryck väljer jag nog något annat. Men köper jag den igen? Det lär nog inte hända, men jag tycker du ska prova den. Det kan vara en öl som just du kan uppskatta.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *