×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Poppels Winter Warmer 2023

Poppels Winter Warmer 2023 från Poppels Bryggeri är smakfull julöl. Denna ölen dricker du som sällskapsdryck eller till julbordets läckerheter.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Strong Ale.
Styrka: 7,8%.
Burkens bäst före: Oktober 2024 (provsmakas 21 november 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 32245.
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

Poppels Winter Warmer 2023 från Poppels Bryggeri är smakfull julöl.

Poppels Bryggeri tycker jag håller en hög lägstanivå och deras Poppels Winter Warmer 2023 är inget undantag. Alltså detta är en smakfull öl med många doft och smaknyanser som passar till julens högtid. Läs vidare vetja!

Utseende

Poppels Winter Warmer 2023 har en mörk rödbrun färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig rostad ton av mörkt bröd, kryddor, torkad frukt, nejlika, kanel och apelsin.

Smak

Maltig rostad ton av mörkt bröd, kryddor, torkad frukt, nejlika, kanel och apelsin. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Det är även en lite bitter ton i eftersmaken. Men det är också en ton av alkoholhetta längre bak i smakbilden.

Betyg

Poppels Winter Warmer 2022 är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till julbordets läckerheter. Den har en julig doft och smak över sig. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag göra faktiskt. Kanske hade jag önskat en aningens mindre ton av alkoholhettan. Annars är det ännu en välbryggd öl från poppels tycker jag.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *