×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Poppels Winter Ale 2022

Poppels Winter Ale 2022 är trevlig öl att servera till julbordet eller ostbrickan. Men du kan också servera den som sällskapdryck.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Bitter.
Styrka: 6%.
Burkens bäst före: Oktober 2023 (provsmakas 8 november 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 38354.
Pris vid inköp: 24,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Poppels Winter Ale 2022 är trevlig öl att servera till julbordet.

Videon ovan är hämtad från min julkalender jag gjorde 2022.
Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Öl från Poppels Bryggeri håller en hög lägstanivå tycker jag och Poppels Winter Ale 2022 är inget undantag. Det är en smakfull öl med många doft och smaknyanser som passar till julens högtid. Eller om du vill få julkänslan redan i november.

Utseende

Poppels Winter Ale 2022 har en oklar mörk rödbrun färg med ljusbrun skumkrona. Ölet ser juligt ut på något vis.

Doft

Maltig doft av mörkt bröd, torkad frukt, en slags kryddighet, pomerans, karamell och farinsocker. Alltså det är en trevlig doft.

Smak

Maltig smak av mörkt bröd, torkad frukt, kryddor, pomerans, farinsocker och karamell. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Smaken är balanserad men samtidigt komplex också.

Betyg

Poppels Winter Ale 2022 har en trevlig julkänsla över sig. Även om jag dricker den i november, så infinner sig julen på något trevligt vis. Doften och smaken är trevlig. Denna dricker du som sällskapsdryck framför julgranen eller brasan. Men den passar också bra at servera till julbordets läckerheter. Gillar man ost så passar den bra att servera till det också. Alltså denna ölen gjorde ni bra. Den ska jag köpa mer av till jul.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *