×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Poppels West Coast IPA från Poppels Bryggeri

Poppels West Coast IPA från Poppels Bryggeri har tropisk doft och smak.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale.
Styrka: 6,5%.
Burkens bäst före: Januari 2023 (provsmakas 9 april 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1489.
Pris vid inköp: 26,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Poppels West Coast IPA från Poppels Bryggeri har tropisk doft och smak.

Öl från Poppels Bryggeri håller en hög lägstanivå tycker jag. Vad gäller Poppels West Coast IPA så är denna ölen inget undantag. Alltså gillar du tropisk doft och smak, så är detta en öl att spana in.

Utseende

Något oklar mörkare gul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av grapefrukt, aprikos, persika, apelsin, tallbarr och en kryddighet. Men jag upplever även en ton av vad jag uppfattar är bröd.

Smak

Humlearomatisk smak av grapefrukt, aprikos, apelsin, tallbarr samt en slags kryddighet. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men jag tycker även det finns en liten humlebränna i smakbilden.

Betyg

Poppels West Coast IPA är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött, hamburgare, pommes frites och pizza. Men köper jag den igen? Alltså ser jag den framför mig på butikshyllan så kan jag kanske ta en flaska. Men det är ingen öl jag skulle specialbeställa.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *