×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Poppels Vintervärmare Tvåtusenarton är en trevlig vintervärmare

Poppels Vintervärmare Tvåtusenarton är en trevlig vintervärmare. Passar att dricka som sällskapsdryck eller till julskinkan.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Strong ale.
Styrka: 7,8%.
Flaskans bäst före: Oktober 2019 (provsmakas 10 november 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 33278.
Pris vid inköp: 27,50 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 13°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Poppels Vintervärmare Tvåtusenarton är en trevlig vintervärmare. Passar att dricka som sällskapsdryck eller till julskinkan.

Det är dags att testa 2018 års julöl. Ja att testa alla kan bli svårt, men några har jag valt ut. Vill du ta del av förra årets julölstest, så hittar du årets bästa julöl 2017 här. Men nu ska vi som sagt fokusera på årets bästa julöl 2018 och jag inleder julen med att testa Poppels Vintervärmare Tvåtusenarton. Är detta en öl jag vill dricka till jul?

Utseende

Oklar mörkröd färg med ljusbrun tunn skumkrona. Den ser faktiskt julig ut.

Doft

Rostad kryddig doft av pepparkaksdeg, kanel, torkad frukt och mörkt sirapsbröd. Det finns en aningens ton av alkohol. Nästan så man får en förnimmelse av glögg. Det är en trevlig julig doft.

Smak

Maltig rostad kryddig smak av torkad frukt, mjuk pepparkaka, nötter, brödkryddor, kryddnejlika och stjärnanis med markerad beska. Det är komplex trevlig smak. Den smakar juligt. Kanske är den en aningens tunn.

Betyg

Poppels Vintervärmare Tvåtusenarton passar att dricka som sällskapsdryck, ost, dessert eller till julskinkan med en stark senap. Detta är faktiskt en riktigt trevlig öl som jag kan rekommendera dig att köpa.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *