×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Poppels Tropical IPA från Poppels Bryggeri

Poppels Tropical IPA från Poppels Bryggeri är en välsmakande öl med tropisk doft och smak. Denna dricker du som sällskapsdryck eller grillat.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,5%.
Burkens bäst före: Juli 2022 (provsmakas 3 augusti 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 50786.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Poppels Tropical IPA från Poppels Bryggeri är en välsmakande öl.

Öl från Poppels Bryggeri tycker jag håller en hög lägstanivå och det är bra öler. Vad gäller Poppels Tropical IPA från Poppels Bryggeri så håller även denna ölen en hög lägstanivå faktiskt. I burken finns en trevlig doft och smak av tropisk frukt som tilltalar mig.

Utseende

Poppels Tropical IPA har en oklar gul färg med gräddvit tjock skumkrona. En tropisk doft sprider sig när man häller upp ölen.

Doft

Tropisk humlearomatisk doft av mango, ananas, spadet av fruktcocktail på burk, tallbarr, marmelad och ton av vad jag uppfattar som vetebulle. Alltså den doftar riktigt trevligt.

Smak

Tropisk humlearomatisk smak av mango, ananas, citrusskal, tallbarr och ton av marmelad med markerad beska och eftersmak av tropisk frukt. Alltså jag kan inte låta bli att få en liten vetebulle/sockerkakskänsla i smakbilden. Men på det stora hela så är det en trevlig smak. Den är faktiskt frisk och fruktig som det står på burken.

Betyg

Poppels Tropical IPA är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött, bbq och hamburgare. På burken står det tacos och det kan jag tro funkar riktigt bra. Ska testa till nästa fredagstacos tror jag. Men köper jag den igen? Alltså jag köper den igen.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *