×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Poppels Russian Imperial Stout

Poppels Russian Imperial Stout från Poppels Bryggeri är smakfull och komplex öl. Ölen du dricker som sällskapsdryck eller till choklad.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial stout.
Styrka: 9,5%.
Burkens bäst före: Oktober 2024 (provsmakas 5 november 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 30285.
Pris vid inköp: 37,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Poppels Russian Imperial Stout från Poppels Bryggeri är smakfull och komplex öl.

Poppels Bryggeri tycker jag håller en hög lägstanivå. Därför är jag inte oroad att Poppels Russian Imperial Stout ska vara en dålig öl. Vilket den heller inte är. Gillar du öler med komplex doft och smak ska du läsa vidare.

Utseende

Poppels Russian Imperial Stout har en mörkt röd på gränsen till svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig rostad doft av mörkt bröd, kaffe, choklad, torkad frukt, nötter och lakrits.

Smak

Maltig rostad smak av mörkt bröd, kaffe, choklad, torkad frukt, nötter och ton av lakrits. Beskan är återhållsam med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Det finns en lite bitterhet längre bak i eftersmaken och en svag ton av alkohol. Men tonen av alkohol döljs mycket väl.

Betyg

Poppels Russian Imperial Stout från Poppels Bryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. Jag kan även tro att den kan passa som ingrediens i en mustig gryta. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag absolut tänka mig att göra! Eftersom den smakar bra.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *