×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Poppels Passion Pale Ale från Poppels Bryggeri

Poppels Passion Pale Ale från Poppels Bryggeri smakar passionsfrukt.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: Mars 2022 (provsmakas 2 juni 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 31408.
Pris vid inköp: 24,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Poppels Passion Pale Ale från Poppels Bryggeri smakar passionsfrukt.

Sedan jag startade min ölblogg, så har det blivit några recensioner från Poppels Bryggeri. Ni som läst mina tidigare recensioner från bryggeriet, har noterat att jag tycker de håller en hög lägstanivå. När det kommer till Poppels Passion Pale Ale så är även denna inget undantag. Alltså dillar du passionsfrukt så ska du läsa vidare.

Utseende

Oklar gul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av främst passionsfrukt. Men jag tycker mig även finna en ton av ananas samt doftkänsla av tallbarr. Det är en trevlig och balanserad doft.

Smak

Humlearomatisk tropisk dominerande smak av passionsfrukt. Men det är även ton av ananas upplever jag samt en smakkänsla av tallbar. Beskan är markerad med eftersmak av främst passionsfrukt.

Betyg

Poppels Passion Pale Ale från Poppels Bryggeri är faktiskt en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Producenten menar att den passar till lax och sallad. Jag själv hade nog inte serverat den till sallad. Men lax? Ja kanske en grillad sådan. Annars tänker jag att en hamburgare med pommes frites och tillbehör också kan passa. Alltså gillar du passionsfrukt så ska du verkligen prova denna öl. Men köper jag den igen? Det kan jag absolut tänka mig att göra.

3,75/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *