×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Poppels Barrel Aged Barley Wine

Poppels Barrel Aged Barley Wine är riktigt komplex god öl.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Barley Wine.
Styrka: 12,4%.
Burkens bäst före: September 2022 (provsmakas 13 maj 2022).
Pris vid inköp: 50 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Poppels Barrel Aged Barley Wine är riktigt komplex god öl.

Då var det dags att testa öl från Poppels Bryggeri igen. Poppels Barrel Aged Barley Wine imponerar verkligen, med sin komplexa doft och smak. Men ölen är inte bara komplex. Doften och smaken är riktigt bra!

Utseende

Poppels Barrel Aged Barley Wine har en mörkröd färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Fatlagrad doft av torkad frukt, tobak, nötter, sötlakrits, likörgodis, karamell, mörk sirap, muscovadosocker, romrussin och choklad. Det är en mycket komplex och trevlig doft. Man fattar att det är en alkoholtung öl, men spritigheten döljs väl.

Smak

Fatlagrad smak av torkad frukt, likörgodis, karamell, mörk sirap, nötter, muscovadosocker, romrussin, choklad och en slags tobakskänsla. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Tonen av alkohol gör sig påmind, men döljs samtidigt väl också. Ekfatslagringen är tydlig. Det är även en slags chokladbitterhet långt bak i smakbilden.

Betyg

Poppels Barrel Aged Barley Wine är en mycket trevlig, komplex och god. Denna dricker du som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Den kan också passa som ingrediens i en mustig gryta eller porterstek. Alltså denna ölen är jättegod. Men köper jag den då igen? Alla dagar i veckan! Jag verkligen älskar komplexa öler med mycket doft och smaknyanser och som samtidigt skapar en bra harmoni.

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *