×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pistonhead Flat Tire är prisvärd öl för pengarna

Pistonhead Flat Tire är prisvärd öl för pengarna. Men förvänta dig ingen öl i världsklass.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Modern stil.
Styrka: 4,5%.
Flaskans bäst före: Februari 2020 (provsmakas mars 2019).
Systembolagets nr: 1491.
Pris vid inköp: 10,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Pistonhead Flat Tire är prisvärd öl för pengarna. Men förvänta dig ingen öl i världsklass.

För ett tag sedan provade jag nyheten Haze Lager och det tyckte jag var en prisvärd öl. Pistonhead Flat Tire är ingen dyr öl heller och kan det vara så att den också är prisvärd? Ja men det får jag nog säga att den är ändå. Men förvänta dig inga smaker i världsklass.

Utseende

Klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, kryddor, mynta och honung sammanbakat med en svag citruston. Det är en enkel doft.

Smak

Frisk maltig smak av ljust bröd, kryddor och sötma från honung. Även i smaken finns en citruston och beskan är markerad. Det är en enkel men balanserad smak.

Betyg

Pistonhead Flat Tire är en prisvärd öl att drick som sällskapsdryck eller till husmanskost, kallskuren buffé och smörgåstårta. Köper jag den igen? Kanske inte, men jag kan förstå att den har sina anhängare. Det är enkla smakar men du får trots det mycket öl för pengarna.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

4 kommentarer

  1. Simon Frank skriver:

   Du har skrivit om en Annan öl i beskrivningen ”om ölen”

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Tack Simon. 🙂 Det är nu fixat. Orsaken är att för ett tag sedan, bytte jag design och upplägg på hela sajten. Alla inlägg fick manuellt ändras (800 någonting inlägg) och här har vi ett slarv från min sida kopplat till detta arbete. Ser du inte förändringarna, så kan detta ta upp till någon timma, då jag har en sk. cachelösning som orsakar detta.

    Tack för att du meddelade!

  2. Viktor Berglund skriver:

   Priser gör mig väldigt glad faktiskt! För denna är en utav mina go to öl tycker det är gott att ta en piston emellan några vanliga ljusa lager. Kan vara gott med en liten annan typ av smak att varva med 🙂

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Var ett tag sedan jag drack den nu, men absolut är det mycket öl för pengarna! En öl att dricka efter man klippt gräsmattan eller fixar med grillen! Skål på dig!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *