×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Paulaner Oktoberfest Bier från Paulaner Braueri

Paulaner Oktoberfest Bier från Paulaner Braueri är en anonym öl.

Om ölen

Producent: Paulaner Braueri GmbH & Co.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Dortmunder.
Styrka: 6%.
Burkens bäst före: Juni 2023 (provsmakas 11 september 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1323.
Pris vid inköp: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Paulaner Oktoberfest Bier från Paulaner Braueri är en anonym öl.

När jag skriver denna recensionen, så är oktober i antågande. Det betyder oktoberfest och oktoberfestöl. Vill du läsa mina tidigare recensioner av oktoberfestöl, så hittar du dom här.

Men först ska du läsa vad jag tycker om Paulaner Oktoberfest.

Utseende

Paulaner Oktoberfest Bier har en klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig återhållsam ton av knäckebröd, någon slags svag citruskaraktär och en liten metallisk ton. Alltså doften är enkel och det händer inte mycket i doftbilden. Den är anonym upplever jag.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citruston och någon slags kryddighet. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Smaken är enkel och det händer inte så mycket. Men precis som med doften så är det en anonym smak.

Betyg

Paulaner Oktoberfest Bier passa att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag eller till all sorts mat. Alltså den är varken bra eller dålig. Absolut kan jag dricka upp den, vilket jag också gör. Men köper den igen måste jag inte göra. Därför att jag inte tycker den smakar så mycket. Alltså det är helt enkelt en anonym öl i sin doft och smak. Men jag kan förstå om den uppskattas av många.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *