×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ottakringer Helles från Ottakringer Brauerei

Ottakringer Helles från Ottakringer Brauerei är en sommaröl om ni frågar mig.
Ottakringer Helles är ett varuprov. Heba Food & Beverages AB har skickat en flaska för provsmakning, men har inte sponsrat denna recension på något vis och åsikterna är helt och hållet mina egna. På frågor & svar hittar du mer information.

Om ölen

Producent: Ottakringer Brauerei.
Land:
Österrike.
Ölstil: Helles.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: Januari 2022 (provsmakas 13 februari 2021).
Systembolagets nr: 1018.
Pris vid inköp: 12,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Ottakringer Helles från Ottakringer Brauerei är en sommaröl om ni frågar mig.

Ottakringer Helles är när denna recensionen skrivs en ännu ej släpp nyhet på Systembolaget. Men när du läser recensionen så kan den finnas att köpa på det fasta sortimentet och lanseringsdatum är den 1 mars 2021. Jag har tidigare bara recenserat två öl från Österrike och som du hittar här. Men vad tycker jag då om Ottakringer Helles?

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, ton av citrus samt någon slags kryddighet. Jag tycker mig även känna en ton av honung. Det är en frisk och enkel doft.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, ton av citrus och sötma från vad jag upplever som honungston. Precis som med doften så finns det en liten kryddighet i smaken. Beskan är markerad med eftersmak av ljust bröd. Det är en enkel men balanserad smak.

Betyg

Ottakringer Helles är en trevlig öl att dricka en varm sommardag i skuggan. Men den är också väldigt allsidig till mat och där kan det mesta i matväg passa faktiskt. Det är främst till mat som jag vill dricka den. Ölen erbjuder inga smaker som revolutionerar världen, men samtidigt så måste den inte göra det heller. Det finns en plats även för denna öl. Men köper jag den igen? Alltså jag lär inte specialbeställer den, men står den framför mig på hyllan, så kan jag ta en flaska eller två. Men det blir nog när sommaren säger hej.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *