×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oslove från OSLO Brewing Company

Oslove från OSLO Brewing Company smakar främst passionsfrukt. En trevlig öl att dricka främst som sällskapsdryck.
Oslove är ett varuprov. Spivi AB har låtit mig få testa ölen, men har inte sponsrat denna recension på något vis. Åsikterna är helt och hållet mina egna. Jag är märkesneutral. På frågor & svar hittar du mer information.

Om ölen

Producent: OSLO Brewing Company.
Land:
Norge.
Ölstil: Blond Ale.
Styrka: 4,7%.
Bäst före: April 2025 (provsmakas 26 augusti 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 39304.
Pris vid inköp: 42,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 6°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oslove från OSLO Brewing Company smakar främst passionsfrukt.

Öl från OSLO Brewing Company har jag inte testat sedan tidigare. Bryggeriets Oslove blir därmed min första upplevelse. Själva bakgrunden till OsLove baserar sig på den terrorattack som drabbade Oslo den 22 juli 2011. Ja ni är garanterat familjär med namnet Anders Behring Breivik. Osloborna visade kärlek och enighet till varandra och där termen OsLove skapades.

Om vi ska prata om själva ölen, så tycker jag det är en trevlig sådan. Det får mig att vilja testa mer öl från bryggeriet. Då kommer du hitta alla recensionerna samlade här.

Utseende

Oslove har en oklar gul färg med äggskalsfärgad skumkrona.

Doft

Fruktig doft av passionsfrukt, honungsmelon, burkananas samt spadet av fruktcocktail på burk. Det är en trevlig doft.

Smak

Fruktig smak av främst passionsfrukt. Men upplever även en ton av honungsmelon. Det finns en beska som är någotlunda markerad, men inte jätte markerad. Eftersmaken är av främst passionsfrukt.

Betyg

Oslove från OSLO Brewing Company är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat föreslår producenten kyckling sallad och cheddarost. Jag provar med en bit lagrad parmesanost och själva passionsfruksmaken förstärktes en smula. Vilket var trevligt. Men köper jag den igen? Jo men det kan jag tänka mig att göra. Eftersom det smakar bra.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *