×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oskar Blues Ten Fidy – Länge leve Fidy!

Oskar Blues Ten Fidy - Länge leve Fidy!

Om ölen

Producent: Oskar Blues Brewery
Land:
USA
Ölstil: Imperial stout
Styrka: 10,5%
IBU: 65
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Oskar Blues Ten Fidy – Länge leve Fidy! Ja länge leve Fidy och dess goda smak.

Oskar Blues Ten Fidy är en trevlig och välsmakande imperial stout från amerikanska Oskar Blues. Ölet är komplext men ändå välbalanserat med många dofter och smaker. Helt enkelt en välbalanserad och god öl som passar som sällskapsdryck eller till chokladdesserter. Själva bryggeriet startade sin bana som restaurang under namnet Oskar Blues Grill & Brew Restaurant 1997 i Lyons. Året efter börjades det bryggas öl i restaurangens källare. 2008 flyttade de produktionen till nya och större lokaler. Idag har företaget två bryggerier och verksamheten i Lyons är numera bara restaurang.

Utseende

Mörk brunsvart färg med ljusbrun skumkrona. Skumkronan försvinner efter en stund och ligger som en tunn hinna på ytan.

Doft

Tydlig doft av kaffe och choklad. Det finns även doft av mörka bär, russin, plommon och mörk rostad malt. Finns en viss lakritston och förnimmelse av daim.

Smak

Tydlig smak av kaffe och choklad. Ölen har en mjuk och lite gräddig ton med svag bitterhet som inte tar överhand. Finns även smak av knäckebröd, hasselnötter, kola och lakrits.

Betyg

Fantastisk välbalanserad öl med komplexa smaker och möjlighet att urskilja många dofter och smaker. På botten av burken står det att läsa: Länge leve Fidy. Jag kan bara instämma! Länge leve Fidy och dess goda smak!

5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *