×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oskar Blues Ten Fidy Bourbon Barrel Aged ger dig en käftsmäll

Oskar Blues Ten Fidy Bourbon Barrel Aged ger dig en käftsmäll av doft och smaker.

Om ölen

Producent: Oskar Blues Brewery.
Land:
USA.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 12,9%.
Flaskans bäst före: December 2020 (provsmakas 6 oktober 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1124401.
Pris vid inköp: 129,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Oskar Blues Ten Fidy Bourbon Barrel Aged ger dig en käftsmäll av doft och smaker.

Jag har tidigare recenserat Oskar Blues Ten Fidy som jag tycker är en mästerligt god öl. Nu har jag provsmakat Oskar Blues Ten Fidy Bourbon Barrel Aged. Det ska alltså vara samma öl, men med skillnaden att den är lagrad på bourbon ekfat. Jag ska villigt erkänna att jag aldrig varit ett jättefan av bourbon och har därmed inte varit så exalterad över öl som lagrats på sådana fat. Men här funkar det och det blir en käftsmäll av doft och smaker.

Utseende

Svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Ekfatslagrad doft av bourbon choklad och kaffe. Det finns även en lite nötig doft och det är nästan som man kan uppfatta doft av vanilj. Det är en mycket trevlig komplex och kraftfull doft.

Smak

Ekfatslagrad rostad smak av choklad, kaffe och bourbon. Det är även en nötig smak med ton av vanilj och alkoholhetta. Det är en komplex och kraftfull smak och det blir lite som att få sig en käftsmäll. Jag gillar det!

Betyg

Oskar Blues Ten Fidy Bourbon Barrel Aged är en välsmakande god öl att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. Kan tänka mig att den kan funka att ha som ingrediens i en lyxig gryta med mustiga kraftfulla smaker. Köper jag den igen? Jo men det kan jag allt göra. Men jag skattar ”vanliga” Ten Fidy mer.

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *