×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Örebro Julporter från Örebro Brygghus

Örebro Julporter från Örebro Brygghus har en komplex doft och smak.

Om ölen

Producent: Örebro Bryghus.
Land:
Sverige.
Ölstil: Porter.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 26 november 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 38355.
Pris vid inköp: 24,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Örebro Julporter från Örebro Brygghus har en komplex doft och smak.

Då var det dags att testa en ny öl från Örebro Brygghus. Här har bryggeriet tagit fram en julöl av ölstilen porter. Men vad tycker jag då om denna ölen egentligen?

Utseende

Örebro Julporter har en mörkt röd i princip svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad maltig doft av kavring, torkad frukt, kryddor, soja, kaffe, choklad, tobak och nötter. Alltså det är en komplex och trevlig doft tycker jag.

Smak

Rostad maltig smak av kavring, torkad frukt, kryddor, soja, kaffe, tobak och choklad. Det finns en beska med eftersmak av de smaker återfinns i smakbilden. Upplever även en liten bitterhet i eftersmaken. Precis som med doften så finns det en komplexitet även i smakbilden.

Betyg

Örebro Julporter från Örebro Brygghus är trevlig porter att dricka som sällskapsdryck, till ostbrickan eller till torkat eller rökt kött. Charkbrickan helt enkelt. Ölen har en komplex doft och smak. Men den är samtidigt inte tung som en imperial porter & stout. Jag kan tro den kan passa fint som ingrediens i en porterstek. Köper jag den igen? Alltså ser jag den framför mig på butikshyllan, så kan jag väl ta en flaska. Men det är kanske ingen öl jag specialbeställer. Kanske jag hade önskat mig en uns mindre av tobakskaraktären.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *