×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Ruby Ale

Oppigårds Ruby Ale är en smakfull och lättsam öl. Jag kan uppskatta att detta inte är så alkoholtung öl. Läs recensionen på ölbloggen.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Engelsk pale ale.
Styrka: 4,5%.
Bäst före: Maj 2024 (provsmakas 6 juni 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 13052.
Pris vid inköp: 21,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Ruby Ale är en smakfull och lättsam öl.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Ni som läst mina tidigare recensioner från Oppigårds Bryggeri, vet att jag tycker de håller en hög lägstanivå. Oppigårds Ruby Ale är inget undantag och den är som rubriken antyder en smakfull men också lättsam öl. Jag kan faktiskt uppskatta att den inte är så alkoholtung.

Utseende

Oppigårds Ruby Ale har en något oklar mörkare brungul kopparaktig färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, karamell, en slags godiston och en citruskaraktär.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, karamell och en citruston. Det finns en beska, dock inte jättemarkerad, som hänger kvar i eftersmaken. Tycker mig även finna en kryddighet/örtighet i smakbilden.

Betyg

Oppigårds Ruby Ale är en mycket trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till rätter som exempelvis fish n chips eller en klassisk engelsk sunday roast. Men jag tänker även fläsk och raggmunk kan passa för att ge andra exempel. Köper jag den igen? Alltså det kan jag absolut göra. Eftersom det smakar bra tycker jag. Den är smakfull men också lättsam på samma gång. Jag kan faktiskt uppskatta att den inte är starkare i sin styrka.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *