×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Jack APA är en limiterad öl

Oppigårds Jack APA är en limiterad öl som gärna får finnas kvar för min del.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA)l.
Styrka: 5,7%.
Flaskans bäst före: Februari 2022 (provsmakas 3 april 2021).
Systembolagets nr: 11325.
Pris vid inköp: 33,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Jack APA är en limiterad öl som gärna får finnas kvar för min del.

Då var det dags att recensera en ny öl från Oppigårds Bryggeri. I skrivande stund blir detta recension nr. 18. Att jag testat såpas många öler från ett bryggeri, påvisar att de gör något rätt.

Jack APA är en öl av stilen amerikansk pale ale och är släppt i en begränsad utgåva. Limited release som det står på flaskan. Men precis som med bryggeriets övriga öler, så håller den en hög lägstanivå. Alltså jag tycker den smakar bra.

Utseende

Oppigårds Jack APA har en oklar gulorange färg med gulsmutsig porös skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, spadet av fruktcocktail på burk, grapefrukt, sockerkaka, muffins och zest av tropisk frukt. Alltså det doftar trevligt och det doftar lite som att gå in i en lösgodis affär.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, karamell och lite humlebränna med markerad beska och eftersmak av bröd, vetebröd och ton av citrus. Alltså jag tycker det är en balanserad och trevlig smak.

Betyg

Oppigårds Jack APA är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till hamburgare och grillat kött. Men den passar även om du står och grillar och vill dricka något under tiden. Som det står på flaskan: ”gott öl från Dalarna.” Jodå det är det. Men köper jag den igen? Alltså eftersom den inte kommer igen enligt bryggeriet, så blir väl svaret nej.

3,75/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *