×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Indian Tribute från Oppigårds Bryggeri

Oppigårds Indian Tribute från Oppigårds Bryggeri har tyvärr en ton av koriander. Annars är den okej.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,6%.
Flaskans bäst före: Juni 2021 (provsmakas 28 juli 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1415.
Pris vid inköp: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Indian Tribute från Oppigårds Bryggeri har tyvärr en ton av koriander. Annars är den okej.

Jag gillar bryggerier som håller en jämn och hög lägstanivå. Oppigårds Bryggeri lever upp till detta enligt mig. Spana gärna in mina tidigare recensioner. Oppigårds Indian Tribute är en av Systembolagets många standardöl och det är mycket oklart varför recensionen av ölen kommer först nu. Men bättre sent än aldrig, för här kommer min upplevelse.

Utseende

Oklar gyllene gulorange färg med gulvit skumkrona.

Doft

Humlearomatisk doft av bröd, ananas, grapefrukt, fruktkocktail på burk, tallbarr och ton av vad jag uppfattar som knäck. Det är en trevlig doft.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas och grapefrukt. Det finns även ton av bröd och tallbarr med markerad beska och eftersmaken är tropisk. Tycker mig även finna ton av knäck och koriander i smaken. Ouch den där koriandersmaken går inte att ta miste på.

Betyg

Oppigårds Indian Tribute från Oppigårds Bryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till hamburgare och grillad bbq. Däremot så avskyr jag koriander och vet inte om de har i det, men jag får den smakkänslan faktiskt. Den smakkänslan drar ner betyget något för min del.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *