×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Hedemora Porter från Oppigårds Bryggeri

Oppigårds Hedemora Porter från Oppigårds Bryggeri är smakfull, komplex man samtidigt lättsam porter.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Porter
Styrka: 5,6%.
Flaskans bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 12 september 2021).
Systembolagets nr: 1213.
Pris vid inköp: 23 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Hedemora Porter från Oppigårds Bryggeri är smakfull, komplex man samtidigt lättsam porter.

Videon ovan är hämtad från min julkalender jag gjorde 2022.
Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Det är alltid lika trevligt att testa öl från Oppigårds Bryggeri. Denna gången är det Oppigårds Hedemora Porter som ska testas. Med tanke på den lägre alkoholstyrkan, så skulle man kunna tro att detta är en tunn och blaskig porter. Men så är faktiskt inte fallet. Visst märker man att den håller en lägre alkoholstyrka, men den samtidigt komplex och smakfull. Jag gillar den!

Utseende

Oppigårds Hedemora Porter har en oklar mörkrödbrun på gränsen till svart färg med lätt ljusbrun tjock skumkrona.

Doft

Maltig rostad doft av kavring, torkad frukt,  örter, vanilj, kaffe, choklad, tobak, soja, farinsocker och fruktkaka. Det finns även en svag ton av alkohol.

Smak

Maltig rostad smak av kavring, torkad frukt, kaffe, choklad och nötter. Beskan är markerad med eftersmak av tobak, kaffe, choklad, torkad frukt, lakrits och kavring. Alltså det är en lång eftersmak. Den är komplex men samtidigt lite tunn också. Det märks att det är en lägre alkoholstyrka. Ett uns kropp och fyllighet saknas, men samtidigt vill jag på något vis att det ska vara så också.

Betyg

Oppigårds Hedemora Porter är en mycket trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan tänker jag. En bit mörk choklad passade till ölen när jag provade. Men köper jag den igen? Det kan jag tänka mig att göra. Den är som en imperial stout/porter men i ett lättsammare format.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *