×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Hedemora Pilsner från Oppigårds Bryggeri

Oppigårds Hedemora Pilsner från Oppigårds Bryggeri är en riktigt bra öl av stilen pilsner!

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Maj 2022 (provsmakas 27 juli 2021).
Systembolagets nr: 81736.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Hedemora Pilsner från Oppigårds Bryggeri är en riktigt bra öl av stilen pilsner!

Det är alltid lika trevligt att testa öl från Oppigårds Bryggeri. Denna gången är det Oppigårds Hedemora Pilsner som ska analyseras av mina smaklökar. Detta är alltså en öl av stilen pilsner och som den inledande rubriken antyder är en jättebra öl.

Utseende

Oppigårds Hedemora Pilsner har en klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig frisk doft av knäckebröd, ton av citrus och lite honungskaraktär. Det är en enkel men trevlig doft.

Smak

Maltig frisk smak av knäckebröd, ton av citrus och söma från vad jag upppfattar som honung. Beskan är markerad med eftersmak av de smaker som återfinns, men med en lite kryddig ton långt bak i eftersmaken. Det är en enkel men balanserad och god smak.

Betyg

Oppigårds Hedemora Pilsner är en mycket trevlig pilsner. Denna öl passar att dricka som sällskapsdryck, när du fixar med grillen eller efter att ha klippt gräsmattan som exempel. Men det är också en utmärkt måltidsöl och den passar till all sorts mat faktiskt. Alltså detta är en riktig bra allroundöl som är svår att inte gilla. Jättegod är den! När jag skriver denna recensionen, så är detta den bästa pilsner jag provat. Nej den är inte bryggd i Tyskland eller Tjeckien. Den är bryggd i Sverige av ett svenskt bryggeri. Alltså jag måste beställa hem fler flaskor…

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

4 kommentarer

  1. Alvin skriver:

   Hej, är ny inom din blogg, och har nyligen kollat in massor av öl du recenserat för att jag var så nyfiken. Väldigt intressant och tack för att du dokumenterar dina ölupplevelser för oss att se. Kommer från Hedemora själv och bor här fortfarande, Oppigårds är verkligen en stolthet här, kul att du gillar deras produkter! Om du tar rekommendationer så skulle det vara kul att se dig testa Dala-Starkpilsner, en till lokal Dala-öl! Tack igen för din blogg!

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Kul att du skriver och roligt att höra att du uppskattar min blogg. Glöm inte att spana in min YouTube-kanal. Jag är också aktiv på Instagram där det händer grejer kring mat och öl. 🙂

    Jag tycker Oppigårds håller en hög lägstanivå på sina öler. Har aldrig känt att ”vad är detta”. Utan kommer det en ny öl, så vet man att det kommer vara bra.

    Tack för tipset Dala-Starkpilsner. Jag testar gärna öl jag får tips om och jag gjorde precis en beställning och återkommer med recension. 🙂

  2. Rickard Lindholm skriver:

   Köpte denna öl efter att ha läst ditt omdöme. Den är fantastiskt god. En riktigt fem-stjärnig pilsner. Kanske lite dyr, men värd varenda krona. Det är absolut ingen platt dussinlager, utan det finns djup och karaktär i smaken. Därtill en törstsläckande beska med välbalanserad och god eftersmak. 

  3. Rickard Lindholm skriver:

   Oppigårds har tyvärr slutat brygga denna Pilsner nu. Men den var riktigt god så länge det varade.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *