×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Ekologisk Hazy IPA är helt okej öl

Oppigårds Ekologisk Hazy IPA är helt okej öl, men inte mer än så.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: New England IPA.
Styrka: 7,0%.
Burkens bäst före: Juni 2021 (provsmakas 17 juli 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1077315.
Pris vid inköp: 26,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Ekologisk Hazy IPA är helt okej öl, men inte mer än så.

Oppigårds Bryggeri tycker jag gör bra öl. Du får gärna spana in mina tidigare recensioner. Vad gäller Oppigårds Ekologisk Hazy IPA så är jag däremot inte lika imponerad. Någon katastroföl är det dock verkligen inte tal om här. Men jag har druckit bättre öl från stilen.

Utseende

Oklar gul färg med gulvit skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, spadet från fruktkocktail på burk, grapefrukt, honungsmelon och ton av tallbarr. Det finns en ytterst liten ton av alkohol i doften. Det är även lite juicekänsla över doften. På det stora hela doftar den trevligt.

Smak

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt, spadet från fruktkocktail på burk och ton av tallbarr. Beskan är markerad med eftersmak av tropisk frukt. Det finns en humlebränna i smaken.

Betyg

Oppigårds Ekologisk Hazy IPA passar att dricka främst som sällskapsdryck. Även till snacks kan den passa. Jag vet inte om jag vill ha den till mat faktiskt. Köper jag den då igen? Det är inget fel på smaken, men det finns så mycket annat gott som jag prioriterar högre. Bryggeriet brukar hålla en hög lägstanivå, men inte denna gången för min del.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *