×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Dalalager Ekologisk är trevlig öl

Oppigårds Dalalager Ekologisk är trevlig öl som jag gärna dricker till måltiden.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Ljus lager
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: September 2022 (provsmakas 16 oktober 2021).
Systembolagets nr: 89149.
Pris vid inköp: 20,50 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Dalalager Ekologisk är trevlig öl som jag gärna dricker till måltiden.

Du har väl inte missat min tidigare recensioner från Oppigårds Bryggeri? Annars hittar du recensionerna här. Men nu ska vi rikta blickarna mot Oppigårds Dalalager Ekologisk. Som alltid håller Oppigårds Bryggeri en hög lägstanivå. Ja detta är en trevlig öl som jag tänker lämpar sig bra till måltiden faktiskt.

Utseende

Oppigårds Dalalager Ekologisk har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av sirapslimpa, lite citrus och ton av vad jag uppfattar som honung. Men doftar det inte lite karamell också? Det är en enkel, men samtidigt trevlig och balanserad doft.

Smak

Maltig smak av sirapslimpa, citrus och ton av honung. Beskan är markerad med eftersmak av de smaker som återfinns, men med en lite större dominans av citrus. Beskan återfinns långt bak i smakbilden tillsammans med en slags kryddig ton.

Betyg

Oppigårds Dalalager Ekologisk är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till grillat, husmanskost, silltallriken och asiatiskt. Alltså jag ser den främst som en måltidsöl faktiskt. Det är en trevlig doft och smak med fin balans. Gillar att beskan är lite mer påtaglig här. Oppigårds har ännu en gång gjort en öl som håller en hög lägstanivå. Det är stabilt och gott.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *