×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds 15 Years of Independence är smakfullt jubileumsöl

Oppigårds 15 Years of Independence är smakfullt jubileumsöl.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 5,5%.
Burkens bäst före: Maj 2019 (provsmakas 6 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11569.
Pris vid inköp: 21,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds 15 Years of Independence är smakfullt jubileumsöl.

Med Oppigårds 15 Years of Independence firar bryggeriet att de funnits i 15 år. Det är dessutom deras första öl som de släpper på burk. Det är en öl som finns i en limiterad upplaga under en begränsad tid. Vill du få tag på en burk så får du därmed i skrivande stund skynda dig på. På burken kan man läsa att produktionen började för 15 år sedan på Gården Oppigård utanför Hedemora. Men egentligen började den långt tidigare än så. Redan för 33 år sedan sattes första mäsken i mammas konserveringskastrull. Det var på den tiden då man fick inhämta kunskapen från böcker på biblioteken eller via studiebesök. Bryggeriet avstannar inte med sin fortsatta resa och i deras jubileumsöl används två nya humlesorter, nämligen cashmere och vic secret.

Utseende

Oklar gul färg med gräddfärgad något gul skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Fruktig doft av ananas, grapefrukt, aprikos, tallbarr och örter. Den doftar även lite marmelad och har en liten metallisk doft. Det är en trevlig inbjudande doft.

Smak

Fruktig smak av ananas, grapefrukt, tallbarr och örter med påtaglig beska. Precis som med doften så smakar den lite marmelad. Det är en god och balanserad smak.

Betyg

Oppigårds 15 Years of Independence passar finfint som sällskapsdryck eller till asiatisk kryddstark mat eller varför inte ostbrickan? Den är mycket god och jag köper igen!

4/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *