×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Omnipollo Noa Pecan Mud Cake är komplex öl

Omnipollo Noa Pecan Mud Cake är komplex öl där bland annat hela vaniljstänger används.

Om ölen

Producent: Omnipollo.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 11%.
Flaskans bäst före: Mars 2022 (provsmakas 14 januari 2021).
Systembolagets nr: 1427.
Pris vid inköp: 49,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 16°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Omnipollo Noa Pecan Mud Cake är komplex öl där bland annat hela vaniljstänger används.

Videon ovan är hämtad från min julkalender jag gjorde 2022.
Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Jag har faktiskt fått frågan från en av mina läsare om jag kunde recensera Omnipollo Noa Pecan Mud Cake. Självklart kan jag göra det! Men jag ställer mig samtidigt frågan varför jag inte recenserat den tidigare? Jag menar det är ju inte första gången jag dricker ölen direkt. Alltså jag köper den inte varje gång jag är på Systembolaget, men ett par tre gånger om året blir det allt.

Men jag tycker det är bra att ni läsare skickar in önskemål, för dessa vill jag prioritera. Förövrigt så brygger inte Omnipollo ölen själva och i detta fallet är det Dugges Bryggeri som framställer den.

Utseende

Omnipollo Noa Pecan Mud Cake har en svart färg med mörkbrun skumkrona.

Doft

Rostad bränd doft av choklad, torkad frukt, ton av vanilj, pekannötter, kaffe, kokos, farinsocker, kola och soja. Det är en komplex och trevlig doft.

Smak

Rostad bränd söt smak av alkohol, choklad, vanilj, pekannötter, soja, torkad frukt, kaffe, kola, kokos och mörkt bröd. Beskan är markerad med bitter eftersmak av alkohol och de smaknyanser jag upplever. Alltså tonen av alkohol är tydlig och återfinns långt i eftersmaken. Men den passar samtidigt ändå in i smakbilden.

Betyg

Omnipollo Noa Pecan Mud Cake är en komplex och trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Alltså den är som en efterrätt i sig självt. Men varför köper jag inte denna oftare? Det kanske har med priset att göra? Eftersom den är lite mastig i priset kan jag tycka. Vill du läsa mina tidigare recensioner från Omnipollo, så hittar du dom här.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *