×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Omnipollo Nebuchadnezzar IIPA – Svensk belgisk öl

Omnipollo Nebuchadnezzar IIPA - Svensk belgisk öl.

Om ölen

Producent: Omnipollo
Land:
 Sverige
Ölstil: Imperial IPA
Styrka: 8,5%
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående!

Omnipollo Nebuchadnezzar IIPA – Svensk belgisk öl med bitter och besk smak.

Omnipollo Nebuchadnezzar IIPA är en öl som jag för några år sedan tyckte var en mycket välsmakande öl och som jag ofta la ner en flaska eller två i min varukorg. Nu har jag inte druckit denna öl på några år och frågan är om jag fortfarande tycker det är en bra öl? Nu när det gått några år, så är jag inte lika imponerad längre. Jag upplever att ölen har en lite väl besk och bitter smak för mina smaklökar. Doften är dock trevlig med inslag av tropiska frukter, citrus och honung. Företaget bakom ölet är svenskt, men bryggningen sker i Belgien hos bryggeriet De Proefbrouwerij.

Utseende

Gulvit skumkrona med en relativt klar orangegul färg med små bubblor.

Doft

Tydlig doft av tropiska frukter, citrus, honung tillsammans med en brödig maltig havredoft. Det finns även en liten besk doft.

Smak

Tydlig besk smak av grape och blodapelsin med lång besk eftersmak. Det finns även en lite brödig smak samt att man känner en aningens alkoholsmak.

Betyg

För mig dominerar den beska och bittra smaken, vilket medför att den öl som jag en gång gillade inte längre är någon jättefavorit.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *