×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ölbryggeriet Grillmeister är trevlig öl

Ölbryggeriet Grillmeister är trevlig öl med tropiska toner. Drick den som sällskapsdryck eller till rätter av lax. Eller till en hamburgare.

Om ölen

Producent: Ölbryggeriet.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Lager.
Styrka: 5%.
Burkens bäst före: Mars 2024 (provsmakas 4 november 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 35657.
Pris vid inköp: 26,20 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Ölbryggeriet Grillmeister är trevlig öl med tropiska toner

Flasketiketten på Ölbryggeriet Grillmeister är verkligen speciell. Jag förstår verkligen inte Systembolaget emellanåt. Vissa etiketter godkänns inte på de mest konstiga grunder. Men denna verkar vara okej? Jag menar absolut inget illa mot bryggeriet, men jag förstår inte hur Systembolaget tänker emellanåt i sina bedömningar.

Alltså nu ser ni inte hela flasketiketten, men det är en argsint gris som håller en rejäl köttkniv och öl medan en människa grillas över öppen eld. Sådan etikett är tydligen okej. Men för att ta ett exempel så stoppades en öl från Ängöl att säljas på bolaget med motiv av Jenny Nyström. Den etiketten var alltså inte okej i jämförelse?

Vi släpper detta med flasketiketten och tar reda på hur den doftar och smakar istället.

Utseende

Ölbryggeriet Grillmeister har en oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, citrustoner och någon kryddig doft.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, tydliga citrustoner och någon slags kryddighet. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Upplever det är en metallisk ton i eftersmaken och med en beska som gör sig påmind längre bak i smakbilden.

Betyg

Ölbryggeriet Grillmeister är en helt okej öl att dricka som sällskapsdryck eller när man fixar med grillen. Men visst kan man även dricka den efter att ha klippt gräsmattan. Till mat tänker jag att rätter av lax kanske kan passa. En saftig hamburgare lär också funka att servera den till. Men köper jag den igen? Alltså det är väl ingen öl jag specialbeställer. Men ser jag den framför på butikshyllan, så kan jag väl ta en flaska nån gång ibland. Jag kan förstå om den uppskattas av många.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *