×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ocean Wee Heavy – Limiterad öl från Göteborg

Ocean Wee Heavy

Om ölen

Producent: Oceanbryggeriet.
Land:
Sverige.
Ölstil: Skotsk Ale.
Styrka: 7,4%.
Flaskans bäst före: Oktober 2018 (provsmakas 12 januari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11714.
Pris vid inköp: 38 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Denna borde kunna lagras.

Ocean Wee Heavy – Limiterad öl från Göteborg.

Hösten 2007 satt grundarna av Oceanbryggeriet på samma sportpub och drack öl. När det framkom att den öldrickande trion bestod av en bryggare, en säljare och en ekonom, växte idén fram om att starta ett bryggeri i Göteborg. Efter en del pappersarbete köpte de ett bryggeriverk och som de byggde upp i Lyckholms lokaler i Göteborg. 10 år senare blev Oceanbryggeriets nya bryggeri klart på en tomt i Åby utanför Göteborg.

De har vuxit från att vara ett litet bryggeri till att numera ha heltidsanställda. Deras öl ska kunna beställas hem till alla Systembolag. Ocean Wee Heavy tillhör inte deras standardsortiment, utan är ett öl som finns i en begränsad upplaga och under en begränsad tid. Så vill du få tag på en flaska så får du skynda dig på. På flaskans etikett finns ett motiv av göteborgskonstnären Kent Larsson. Bryggeriet verkar därmed vilja hålla en stark anknytning till Göteborg. Ocean Wee Heavy är det första ölet från bryggeriet jag skriver om och vad jag tycker om det ska du få läsa om nu.

Utseende

Mycket mörk rödbrun färg med brunbeige skumkrona. Mycket små fina kompakta bubblor när man vickar på glaset. Den ser inbjudande ut.

Doft

Doft av torkad frukt, russin, rågbröd, honung och karamell. Anar en lite jäst doft.

Smak

Bränd smak av torkad frukt, rågbröd, honung och karamell med trevlig sötma och behaglig beska som sticker till lite mot slutet. Upplever smak av alkohol. Det är en kraftfull smak och jag kan också tycka det är lite jul över smaken.

Betyg

Ocean Wee Heavy är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, till fet mat eller till ostbrickan. Det var lite jul över smaken så denna skulle jag kunna dricka även till julbordet. Köper jag den igen? Ja varför inte och ska nog köpa en flaska att lagra! Om det nu finns någon kvar…

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *