×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ocean Kaptenens Guld från Oceanbryggeriet

Ocean Kaptenens Guld från Oceanbryggeriet är silvermedaljören som smakar bra. En öl att dricka en fin sommardag till många olika maträtter.

Om ölen

Producent: Oceanbryggeriet.
Land:
Sverige.
Ölstil: Blond ale.
Styrka: 6,2%.
Flaskans bäst före: Oklart då den provades på ölmässa (provsmakas 15 april 2023).
Systembolagets beställningsnummer: Återkommer med info.
Pris vid inköp: Återkommer med pris.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Ocean Kaptenens Guld från Oceanbryggeriet är silvermedaljören som smakar bra.

En öl och whiskymässa fick jag möjlighet att prova Ocean Kaptenens Guld på Oceanbryggeriets monter. Det är en nyhet som släpps den 5 juni på Systembolaget.

Ölen är i ett samarbete med YouTubern Kapten Mat, som lagar mat på sin fina stekhäll. Jag har för övrigt recenserat en annan öl där Kapten Mat har varit involverad och det var Prima Stekhällslager. Alltså det var en trevlig öl men tyvärr finns den inte att köpa längre.

Men det kommer du däremot att kunna göra med Ocean Kaptenens Guld. På mässan belönades ölen med en silvermedalj i klassen ”Klassisk ale”. Det medförde att jag ville prova ölen. Det var den första ölen jag provade på ölmässans andra dag, då jag ville att mina smaklökar skulle vara på topp. Alltså jag är inte förvånad över att den fick en silvermedalj. Eftersom detta är en god öl. Enligt bryggmästaren är den framställd med humlesorterna first gold och cascade.

Utseende

Ocean Kaptenens Guld har en klar bärnstensfärg.

Doft

Maltig doft av karamell, bröd och en citruston. På det stora hela upplever jag en balanserad och trevlig doft.

Smak

Maltig smak av karamell, bröd och ton av citrus. Det finns balanserad beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Väldigt långt bak i smakbilden vill jag uppleva en förnimmelse av alkoholhetta. Men det är inget som stör på något vis och smaken är trevlig och balanserad.

Betyg

Ocean Kaptenens Guld från Oceanbryggeriet är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck en fin sommardag eller när man fixar mat vid uteköket. Till mat tänker jag många olika rätter inom husmanskost kommer passa. Eller varför inte till en fin hamburgare? Alltså jag tycker det är en fin balans i doft och smak. Jag kan förstå att den fick en silvermedalj. Detta är gott och denna ölen kan jag absolut köpa i sommar och resterande året. Det är definitivt en öl som du ska också ska prova när den väl släpps.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *