×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

O.J. Pilsener från Brouwerij Martens

O.J. Pilsener från Brouwerij Martens är trevlig pilsner.

Om ölen

Producent: Brouwerij Martens.
Land:
Belgien.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 5%.
Bäst före: Februari 2023 (provsmakas 27 augusti 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1022.
Pris vid inköp: 13,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

O.J. Pilsener från Brouwerij Martens är trevlig pilsner.

Det är inte var dag som jag dricker en pilsner från Belgien. Jag är mest van med det jästa tonerna. Men O.J. Pilsener smakar inte ett dugg jäst om du nu undrar. Nej den smakar allt pilsner och den är helt okej faktiskt. Läs vidare vetja.

Utseende

O.J. Pilsener har en klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av bröd, citruskaraktär och någon slags kryddighet eller örtighet. Men det är även en metallisk ton upplever jag.

Smak

Maltig smak av bröd, kryddighet och en slags citruston. Det finns även en sötma i smakbilden som jag tänker är någon slags honungskaraktär. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

O.J. Pilsener från Brouwerij Martens är en helt okej pilsner att dricka en varm sommardag som sällskapsdryck eller när man fixar med grillen. Till mat passar all mat och husmanskost i synnerhet. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag gör faktiskt. Men bara om den står framför mig i butikshyllan. Eftersom det inte är en öl jag skulle specialbeställa. För så viktig är den inte i mitt liv.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *