×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

North Coast Barrel Aged Old Rasputin XIX

North Coast Barrel Aged Old Rasputin XIX har komplexa dofter och smaker.

Om ölen

Producent: North Coast Brewing Co.
Land:
USA.
Ölstil: Imperial porter / stout.
Styrka: 11%.
Flaskans bäst före: Går ej att hitta (provsmakas 7 september 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 1164301.
Pris: 199,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 16°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

North Coast Barrel Aged Old Rasputin XIX har komplexa dofter och smaker.

North Coast Barrel Aged Old Rasputin XIX är en limiterad öl, som enligt den svenska importören vanligtvis bara finns att köpa på North Coast Brewings tap room och butik. Men Sverige fick ett antal flaskor levererade och jag lyckades få tag i ett exemplar. Hur smakar den?

Utseende

Svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad maltig ekfatslagrad doft av torkad frukt, choklad, chokladbrownie, likörchoklad, vanilj, lakrits, julkola, kavring, nötkräm och kaffe med ton av alkohol. Det är en trevlig komplex och balanserad doft.

Smak

Rostad maltig kraftfull ekfatslagrad smak av torkad frukt, choklad, vanilj, lakrits, kavring, nötter och kaffe med markerad beska och en liten bitter ton med eftersmak av torkad frukt och choklad. Det är en kraftfull, komplex och samtidigt balanserad smak. Det finns även en alkoholton i smaken. När den blir mer tempererad, framträder en tydligare chokladton och även tonen av alkohol framträder lite extra. På ett positivt sätt ska tilläggas.

Betyg

North Coast Barrel Aged Old Rasputin XIX är en fantastisk öl att dricka som sällskapsdryck. Det är så jag vill dricka den. Men du kan dricka den till ostbricka eller till efterrätt av choklad. Mums är bara förnamnet. Efternamnet är mmmmmmmmm… Men om jag sansar mig lite, så är det ingen 5 poängare, hur limiterad den än må vara och det brukar vara ett tecken på att den får högsta betyg. Ölen ska vara lagrad på whiskyfat, men jag kunde inte riktigt uppfatta tonen av whisky. Men jag är ändå glad att få provsmakat den.

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *