×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Norrlands Ljus Alkoholfri från Spendrups Bryggeri

Norrlands Ljus Alkoholfri från Spendrups Bryggeri smakar amerikanskt blask.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 0,5%.
Flaskans bäst före: Augusti 2023 (provsmakas 6 januari 2023).
Pris vid inköp: 9.90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Norrlands Ljus Alkoholfri från Spendrups Bryggeri smakar amerikanskt blask.

Hur smakar den alkoholfria varianten av Norrlands Ljus? Alltså som rubriken antyder, så smakar den blaskigt tycker jag. Men det finns något bra med den också kan jag tycka. Läs gärna mina tidigare recensioner från Spendrups Bryggeri, efter att du läst klart denna.

Utseende

Norrlands Ljus Alkoholfri har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Doft av knäckebröd, citruston och en honungskaraktär.

Smak

Smak av knäckebröd, en citrus karaktär och ton av vad jag vill uppleva är en touch av honung. Det är en markerad beska med besk eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Den smakar som en vattnig amerikansk bärs på något vis.

Betyg

Norrlands Ljus Alkoholfri är okej öl att dricka som sällskapsdryck eller främst till måltiden och då tänker jag till all sorts mat. Den är väl främst en måltidsöl. Men köper jag den igen? Alltså jag måste inte köpa den igen, men ska jag bjuda på alkoholfri lager till mat så visst. Den smaker inte så mycket, men den smak som ändå finns är väl inte dålig heller. Det finns en balans i vattnigheten och tunnheten. Jag tror jag faktiskt hellre dricker Norrlands Ljus Alkoholfri än någon annan blaskig amerikansk öl med alkohol.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *