×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Nils Oscar Kalasjulöl – Hur kalas är denna öl egentligen?

Nils Oscar Kalasjulöl är inte speciellt kalas.

Om ölen

Producent: Nils Oscar
Land:
Sverige
Ölstil: Mörk Lager
Styrka: 5,2%
Flaskans bäst före: April 2018 (provsmakas 14 november 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11300.
Pris: 20,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Nils Oscar Kalasjulöl – Hur kalas är denna öl egentligen?

Jag har tidigare testat Nils Oscar God Lager som jag upplever vara en mycket god öl. Det är därmed med stor nyfikenhet som jag tar fram kapsylöppnaren och öppnar min flaska av Kalasjulöl. Frågan är om deras julöl är lika välsmakande och trevlig som deras goda lager?

Utseende

Mörk bärnstensfärgad klar färg med liten beige skumkrona. Jag tycker inte den ser så julig ut, men smak och doft är ju det viktigaste.

Doft

Frisk, rostad och brödig doft med inslag av sirap och knäckbröd och brödkryddor.

Smak

Brödig smak med inslag av honung och pepparkaka. Det finns en tydlig beska tillsammans med en rostad karaktär. Det är inte på något vis en smaksensation i smakerna, men det är en balans i de smaker som finns. Smaken är ändå lite tråkig och någon ”wow-faktor” infinner sig inte.

Betyg

Jag dricker Nils Oscar Kalasjulöl precis som den är för denna recension och den blir snabbt lite trist och enformigt att dricka. Jag skulle tro att denna öl passar bättre till julmaten, där den troligen kommer mer till sin rätt. Men om jag nu ska välja en öl från Nils Oscar, så väljer jag hellre deras God Lager till julen. Nej Nils Oscar, det blev inget kalas av denna öl.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *