×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Newcastle Brown Ale från Heineken

Newcastle Brown Ale från Heineken är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, eller till hamburgare, fish & chips eller till ostbrickan.

Om ölen

Producent: Heineken.
Land:
England.
Ölstil: Brown ale.
Styrka: 4,7%.
Flaskans bäst före: Maj 2024 (provsmakas 16 september 2023).
Systembolagets nr: 1538.
Pris vid inköp: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Newcastle Brown Ale från Heineken är en trevlig öl.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Det är inte alltid jag pratar om det, men ni som läsare kommer faktiskt med tips på öl som jag borde testa och där ni vill höra mina tankar om ölen. Men ni önskar också recept som jag borde ta fram eller tillaga. Det är kul tycker jag och när det kommer till öl, så är Newcastle Brown Ale en öl som ni som läsare önskat att jag ska recensera. Det är roligt att ni har blivit en del av min mat och ölblogg. Så vad tycker jag då om denna ölen? Alltså den är trevlig på sitt vis tycker jag. Sen att det är Heinken som är ägaren hade jag faktiskt ingen koll på. Men läs nu vidare vetja.

Utseende

Newcastle Brown Ale har en mörkare rödbrun färg med lätt ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig doft av fruktkaka, torkad frukt, knäck, choklad och ton av nötter.

Smak

Maltig smak av fruktkaka, torkad frukt, knäck, choklad samt en fruktig ton. Beskan är återhållsam med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Newcastle Brown Ale är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till mat som hamburgare och fish & chips. Jag testar med några bitar ostar och den kombon är fin. Därmed kan denna ölen passa till ostbrickan. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag tänka mig att göra. Eftersom den är trevlig på sitt vis.

3,5/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: Heineken
Ölstil: Brown Ale
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *