×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Nästgårds Lager från Åbro Bryggeri

Nästgårds Lager från Åbro Bryggeri är helt okej öl.

Om ölen

Producent: Åbro Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Starkare lageröl.
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: Oktober2023 (provsmakas 26 december 2022).
Systembolagets nr: 1449.
Pris vid inköp: 14,20 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Nästgårds Lager från Åbro Bryggeri är helt okej öl.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Öl från Åbro Bryggeri har väl inte imponerat på mig. Men vi tycker väl alla olika såklart. När jag testar Nästgårds lager, så är den helt okej ändå. Det är inte så att jag måste ha den igen. Men får jag den serverad, så kommer jag inte klaga heller.

Utseende

Nästgårds Lager har en klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, citrus och någon slags örtighet.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citrus och en örtighet. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Långt bak i eftersmaken upplever jag en liten metallisk ton samt svag ton av alkohol.

Betyg

Nästgårds Lager från Åbro Bryggeri passar att dricka som sällskapsdryck eller som en slags gräsklipparöl. Eller till all sorts mat tänker jag. Men köper jag den igen? Alltså jag måste inte köpa den igen. Men får jag den i handen så klagar jag väl inte heller. Betänker att den främst är en måltidsöl. Den är okej, den är i sak balanserad, men eftersmaken är samtidigt lite obalanserad också enligt mig. Men helt okej ändå.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *