×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Närke Konjaks! Stormaktsporter har fantastiskt god smak

Närke Konjaks! Stormaktsporter har fantastiskt god smak. Jag drömmer om den än idag...

Om ölen

Producent: Närke Kulturbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Porter / Stout.
Styrka: 13%.
Dryckens bäst före: Oklart (provsmakas 13 april 2019).
Systembolagets beställningsnummer: Närke Konjaks! Stormaktsporter släpps innan sommaren 2019 i endast 1000 flaskor.
Pris: Oklart.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Närke Konjaks! Stormaktsporter har fantastiskt god smak. Jag drömmer om den än idag…

Jag har varit väldigt nära att få provsmaka en variant på stormaktsporter som brygged i ett samarbete med Oppigårds Bryggeri. Den hette Thurbo Stormaktsporter. Problemet var att jag inte fick tiden att hämta ut flaskan på Systembolaget, samt att jag lyckades glömma (!) bort min beställning. Jag som bara har hört bra omdömen om Stormaktsporter blev besviken att en variant var så nära, men ändå så långt borta! Nu när jag besökte En Öl & Whiskymässa i Göteborg, fick jag möjlighet att provsmaka Närke Konjaks! Stormaktsporter. Eller jag köpte den flera gånger under mässan…

Utseende

Svart färg med brun skumkrona.

Doft

Rostad bränd doft av konjaksfat lagring, choklad, kaffe och honung. Det är en fantastiskt trevlig doft.

Smak

Rostad bränd fatlagrad smak av konjak, choklad, kaffe och honung med behaglig trevlig eftersmak. Det finns även en liten bitterhet som är trevlig. Smaken fantastiskt god och balanserad.

Betyg

Närke Konjaks! Stormaktsporter har en fantastiskt trevlig smak. Denna dricker jag främst som sällskapsdryck, eller som efterrättsöl. Jag kan lova er att jag drack mer än ett glas. Mums! Nu ska jag bara försöka få tag på en flaska när den släpps innan sommaren. Den är visst limiterad till 1000 flaskor. Finns det en ölgud, så ska jag tillbedja han att få en flaska.

5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *