×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Nääs Eko Ale är smakfull öl

Nääs Eko Ale är smakfull öl från Nääs Gårdsbryggeri. Ölen du dricker som sällskapsdryck eller till fish and chips och sausage roll.

Om ölen

Producent: Nääs Gårdsbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Extra special bitter.
Styrka: 5%.
Bäst före: Januari 2024 (provsmakas 7 april 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 1545.
Pris vid inköp: 21,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Nääs Eko Ale är smakfull öl från Nääs Gårdsbryggeri.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från Nääs Gårdsbryggeri, så hittar du dom här. Men första ska du läsa vad jag upplever om Nääs Eko Ale. Alltså den är som den inledande rubriken redan angivit en smakfull öl. Läs vidare vetja.

Utseende

Nääs Eko Ale har en oklar mörkare gulrödbrun färg med lätt ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, knäck, torkad frukt och någon slags kryddighet. Alltså på det stora hela så är det en trevlig doft.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, knäck, torkad frukt, en slags kryddighet och ton av nötter. Det finns en återhållsam beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Nääs Eko Ale är smakfull öl att dricka som sällskapsdryck eller till mat som fish and chips och sausage roll. Men köper jag den igen? Ja men det kan jag tänka mig att göra. Eftersom det smakar bra och detta är ett trevligt bidrag till ölstilen extra special bitter. Denna ska du dricka om du vill känna dig som en engelsman för en stund.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *