×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Nääs Coast IPA är välsmakande öl

Nääs Coast IPA är välsmakande öl från Nääs Gårdsbryggeri. En öl att dricka som sällskapsdryck eller till hamburgare, grillat kött och pommes.

Om ölen

Producent: Nääs Gårdsbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India pale ale.
Styrka: 6,9%.
Bäst före: November 2023 (provsmakas 7 april 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 1455.
Pris vid inköp: 32,20 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Nääs Coast IPA är välsmakande öl från Nääs Gårdsbryggeri.

Då var det dags för mig att testa Nääs Coast IPA, som är den andra ölen jag testar från bryggeriet. Mitt första möte var bryggeriets påsköl, som jag tyckte var trevlig. Därmed var förhoppningarna höga när jag avlägsnar kapsylen. Som ni redan läst i den inledande rubriken, så är detta också en fin öl.

Utseende

Nääs Coast IPA har en oklar gulorange färg med smutsvit något gulaktig skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, spadet av fruktcocktail på burk, grapefrukt och tallbarr. Men det är också ton av sockerkaka upplever jag. Det är en trevlig och balanserad doft.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, spadet av fruktcocktail på burk samt ton av tallbarr. Det finns en markerad beska med eftersmak av tropiska frukter.

Betyg

Nääs Coast IPA är välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck eller till hamburgare, grillat kött och pommes frites. Men köper jag den igen? Absolut kan jag göra det. Eftersom det smakar bra.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *