×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mythos Lager från Mythos Breweries

Mythos Lager från Mythos Breweries har en utlandskänsla över sig.

Om ölen

Producent: Mythos Brewery.
Land:
Grekland.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 4,7%.
Flaskans bäst före: Mars 2021 (provsmakas 21 maj 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1396.
Pris vid inköp: 17,70 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Mythos Lager från Mythos Breweries har en utlandskänsla över sig.

Det är lika bra att tala i klarspråk. Mythos Lager från Mythos Breweries är kanske inte den bästa ölen som finns att köpa på Systembolaget. Men någon totalkatastrof är det inte tal om heller. Det är en allsidig öl på många sätt. Alltså man får en utlandskänsla på något vis, men jag dricker den nog hellre i sitt hemland än här i Sverige.

Utseende

Mythos Lager har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig frisk doft av ljust bröd, honung och ton av kryddighet. Det är en enkel trevlig doft. Alltså den doftar utlandssemester.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, honung samt ton av kryddighet med markerad beska och lite besk söt eftersmak. Det är en mycket enkel men balanserad smak. Det händer inget, men det behöver det inte alltid göra heller. Men precis som med doften, så smakar den utlandssemester.

Betyg

Mythos Lager från Mythos Breweries passar att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag, eller till husmanskost, kallskuret, buffemat, asiatisk mat och grillat. Snacks som jordnötter passar också bra. Det är en allroundöl helt enkelt. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag göra om jag är i Grekland, annars är svaret faktiskt nej. Detta är en typisk sommaröl och den har lite utlandssemester över sig.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *