×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Morgondagens Gottegris från Morgondagens Bryggeri

Morgondagens Gottegris från Morgondagens Bryggeri ger mig en känsla av saft och godis.

Om ölen

Producent: Morgondagens Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Berliner Weisse.
Styrka: 4,5%.
Flaskans bäst före: December 2021 (provsmakas 12 januari 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 34403.
Pris vid inköp: 39,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Morgondagens Gottegris från Morgondagens Bryggeri ger mig en känsla av saft och godis.

Mina tidigare upplevelser av Morgondagens Bryggeri har varit positiva. Ja du kan ju läsa mina tidigare recensioner efter att du läst klart denna. Men hur smakar då Morgondagens Gottegris från Morgondagens Bryggeri? Det är en syrlig fruktig öl av stilen berliner weisse.

Utseende

Oklar mörkröd färg med rosa tjock skumkrona.

Doft

Upplever initialt en doft av syrlig koncentrerad saft och godis. Men det är en fruktig doft av hallon, svarta vinbär, jordgubbe och blåbär. Alltså jag hade aldrig noterat blåbär om jag inte läst på burken. Den doftar balanserat men mastigt. Det finns även ton av laktos.

Smak

Syrlig smak av hallon, jordgubbe, svarta vinbär och blåbär. Alltså jag kan inte låta bli att få en saft- och godiskänsla, men nog smakar det lite marmelad också. Beskan är markerad med syrlig eftersmak av bär. Ölet ger en muntorrhet.

Betyg

Morgondagens Gottegris från Morgondagens Bryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. I min mening är det en sommaröl. Till mat vet jag faktiskt inte vad den kan passa. Jag ser den inte som en öl du serverar till mat. Men köper jag den igen? Ja det kan nog hända faktiskt eftersom jag tycker det smakar bra.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *