×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Moosehead Grapefruit Radler

Moosehead Grapefruit Radler från Moosehead Breweries.

Om ölen

Producent: Moosehead Breweries.
Land:
Kanada.
Ölstil: Övrig öl.
Styrka: 4%.
Flaskans bäst före: Mars 2022 (provsmakas 12 september 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1067.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Moosehead Grapefruit Radler från Moosehead Breweries.

När jag skriver denna recensionen, så är Moosehead Grapefruit Radler den första ölen jag testar från kanadensiska Moosehead Breweries. Den smakar verkligen inte som något annat. Läs vidare vetja.

Utseende

Moosehead Grapefruit Radler har en oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Fruktig doft av grapefrukt, citron och lösgodis.

Smak

Fruktig smak av grapefrukt, citron och lösgodis. Det finns en beska med sockrig eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Alltså ölet ger en sockrig muntorrhet. Den smakar som en fruktig sockerdricka men med mindre kolsyra.

Betyg

Moosehead Grapefruit Radler från Moosehead Brewery dricker du som sällskapsdryck eller aperitif. Till mat kan kanske skaldjur passa som exempelvis räkor? Om jag ska gissa högt. Men köper jag den igen? Alltså det är väl inget fel på ölen som sådant. Men förvänta dig inte att den ska smaka pilsner direkt. Den kan nog vara bra att bjuda till någon som gillar cider, men som inte uppskattar öl. En sådan person kan säkert gilla just denna öl. Men själv köper jag den inte igen.

Alltså detta är en svår öl att betygsätta, för den smakar som inget annat. Men smaken är det inget fel på som sådant. Kanske lite för sockrig för min smak.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *