×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

MIPA Limited Release No.4

MIPA Limited Release No.4 från Hantverksbryggeriet.

Om ölen

Producent: Hantverksbryggeriet.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: November 2021 (provsmakas 12 oktober 2021).
Systembolagets nr: 35916.
Pris vid inköp: 28 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

MIPA Limited Release No.4 från Hantverksbryggeriet.

Då var det dags att testa ny öl från Hantverskbryggeriet. Vill du läsa mina tidigare recensioner från bryggeriet, så hittar du dom här. Men här ska du får läsa vad jag tycker om MIPA Limited Release No.4. Det är en trevlig öl av stilen india pale ale.

Utseende

MIPA Limited Release No.4 från Hantverksbryggeriet har en något oklar gyllengulorange färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tillbakadragen tropisk doft av ananas, grapefrukt, kryddor och frukttuggummi.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, kryddor och tallbarr. Men jag upplever även en brödig ton.  Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns. Beskan återfinns långt bak i eftersmaken. Men är det även en svag honungston jag känner lång bak i eftersmaken?

Betyg

MIPA Limited Release No.4 från Hantverksbryggeriet är ölen att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött eller hamburgare. Men jag vet inte varför jag får för mig att en svamptoast kan passa att servera till? Köper jag den igen? Alltså ser jag den framför mig på butikshyllan så kan väl en flaska trilla ner i varukorgen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *