×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mikkeller Xmas Wish – Jag önskar mig en till flaska

Mikkeller Xmas Wish.

Om ölen

Producent: Mikkeller.
Land:
Danmark.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,3%.
Flaskans bäst före: April 2019 (provsmakas 11 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11811.
Pris: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Jag skulle inte lagra denna trots lång hållbarhet.

Mikkeller Xmas Wish – Jag önskar mig en till flaska tack!

Mikkeller är ett så kallat spökbryggeri, vilket innebär att de framställer sina öler hos andra bryggerier. Mikkeller Xmas Wish är framställd hos belgiska De Proefbrouwerij. Vad tycker jag då om denna IPA? Kommer jag finna några julsmaker? Låt mig ta fram kapsylöppnaren så tar vi reda på det helt enkelt.

Utseende

Orange bärnstensfärg med gräddvit skumkrona som snabbt tunnas ut. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Nej men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Doft av tropiska frukter som ananas, grapefrukt, apelsin och citrus samt lite ton av gräs och tall.

Smak

Frisk smak av tropiska frukter som ananas, grapefrukt, apelsin och citrus samt torkad frukt med trevlig beska som sticker till lite.

Betyg

Mikkeller Xmas Wish är en trevlig välsmakande öl. Det finns inte mycket att klaga på och jag köper den gärna igen. Den passar som sällskapsdryck eller till kryddstark asiatisk mat. Jag vill inte dricka den till julgodis eller julmat, men nötter däremot passar utmärkt.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *