×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mikkeller Sundried Saison är helt okej öl

Mikkeller Sundried Saison är helt okej öl, men inte mer än så.

Om ölen

Producent: Mikkeller.
Land:
Danmark / Belgien.
Ölstil: Saison.
Styrka: 6,3%.
Flaskans bäst före: April 2020 (provsmakas 26 juli 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11239.
Pris vid inköp: 28,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Mikkeller Sundried Saison är helt okej öl, men inte mer än så.

Man kan säga att Mikkeller Sundried Saison är både dansk och belgisk. Mikkeller är ett danskt brygger som inte själva brygger ölen. En stor aktör på denna marknaden är belgiska De Proef Brouwereij. Ja de brygger alltså öl åt andra och här brukar Mikkeller anlita dem. I regel tycker jag att Mikkeller håller en hög lägstanivå. Spana gärna in mina tidigare recensioner. Vad tycker jag då om Mikkeller Sundried Saison?

Utseende

Oklar gul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Jäst doft av ljust bröd, örter, gräs, lada, ton av honung, aprikos och gröna äpplen. Det är en lite bösig doftkänsla som det brukar vara med en saison.

Smak

Jäst maltig smak av ljust bröd, örter, aprikos, gräs, ton av honung, gröna äpplen med markerad beska och lite jäst söt eftersmak av äpple och bröd.

Betyg

Mikkeller Sundried Saison är relativt trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, eller till husmanskost, rätter av korv och skaldjur. Men köper jag den igen? Det är inget fel på smaken, men den erbjuder inget fantastiskt heller. Därmed blir nog svaret nej ändå. Men gillar du stilen saison, så tycker jag du ska prova den.

3,25/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: Mikkeller
Ölstil: Saison
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *