×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mikkeller Spontanblueberry – Blåbär på flaska

Mikkeller Spontanblueberry - Blåbär på flaska

Om ölen

Producent: Mikkeller
Land:
Danmark
Ölstil: Lambic
Styrka: 7,7%
Flaskans bäst före: Juni 2027 (provsmakas 19 augisti 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11777 (Begränsat parti under begränsad tid).
Pris: 84 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Lagras utmärkt.

Mikkeller Spontanblueberry är en endimensionell blåbärsdryck som jag gärna delar med en vän eller dricker till efterrätt.

Mikkeller Spontanblueberry är precis som att dricka en blåbärsdryck, med undantaget att den också innehåller alkohol. Alkoholen är inget som märks i smaken och det är en mycket bra men endimensionell smak av blåbär. Om du gillar blåbär, så kan detta vara en öl för dig. Ölet är lite mastigt att dricka upp själv, så jag delar faktiskt gärna på en flaska med en vän.  Jag tror att Mikeller Spontanblueberry passar fint till tyngre efterrätter som ex. kladdkaka. Producenten kommer från Danmark, men ölet bryggs i Belgien av De Proef Brouwerij. Ölet har lagrats på ekfat.

Utseende

Mörklila färg på gränsen till svart med ljuslila färgad skumkrona.

Doft

Tydlig syrlig doft av blåbär. Som att dofta på en blåbärsyoghurt. Det finns en jäst doft av surt godis.

Smak

Tydlig syrlig smak av blåbär som ger en viss muntorrhet. Det är en fin blåbärssmak, men den är väldigt endimensionell. Det är en bra balans på blåbärssmaken. Lite jäst smak. Finns en friskhet i smaken.

Betyg

Mikkeller har tagit fram en riktigt trevlig öl. Men jag tröttnar lite på den efter en stund och mycket tror jag beror på den endimensionella smaken. Det händer inte så mycket med smakerna, men den smak som finns av blåbär är ändå riktigt bra.

4/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: Mikkeller
Ölstil: Lambic
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *