×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mikkeller K:rlek 2017 – Som att dricka juice från Eldorado

Mikkeller K:rlek 2017 - Som att dricka juice från Eldorado

Om ölen

Producent: Mikkeller
Land:
Danmark
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA)
Styrka: 4,9%
Flaskans bäst före: Oktober 2019 (provsmakas 20 oktober 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 10714
Pris: 29,90 kr
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Bör inte lagras

Mikkeller K:rlek 2017 är som att dricka en tropisk juice från Eldorado, med skillnaden att det är en öl.

Mikkeller K:rlek 2017 är framställt och bryggt tillsammans det belgiska bryggeriet De Proef Brouwerij. Mikkeller har inget eget bryggeri, utan hyr in sig hos andra bryggerier. Det gör De Proef Brouwerij till ett sk. fantombryggeri. Flaskan har en trevlig formgiven illustration som framställts av den grafiska formgivaren och konstnären Sara Nilsson. Sara har gjort illustrationen på flaskorna för Mikkeller K:rlek sedan 2012.

När jag tar fram kapsylöppnaren och öppnar ölen, så inger den ett trevligt intryck när jag häller upp den i glaset. Frågan är om smaken och doften är lika trevligt?

Utseende

Oklar ljusgul färg med gräddvit skumkrona som lägger sig som runt kanten på glaset. Det blir som att titta på en kall upphälld juice. Det är små bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig doft av tropiska frukter som ananas, citrus och apelsin. Det är som att dofta på en burk cocktail frukter. Kort och gott en trevlig fruktig doft. Kan dock inte låta bli att få den där doftkänslan av tvål och pissoar, men ser det inte som något negativt.

Smak

Frisk smak av tropiska frukter med tydlig beska. Det finns en balans i smaken, även om jag upplever att smaken känns lite tam och mjäkig. Skulle vilja ha lite mer käftsmäll av smaker i munnen. Lite vattning upplever jag den vara också. Det blir som att dricka en tropisk juice av sämre kvalité från Eldorado, även fast det fortfarande är en öl. Jag upplever därmed att doften är trevligare än själva smaken.

Betyg

Mikkeller K:rlek 2017 är inte en öl som smakmässigt gör mig exalterad. Synen och doften gör den inbjudande att dricka, men smaken gör mig lite besviken. Får jag den i handen så dricker jag den, men köper den faktiskt inte igen. Mikkeller kan i min mening bättre än såhär.

3/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *