×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Midsummer Dream från Mikkeller

Midsummer Dream från Mikkeller passar att dricka vid midsommar, eller någon annan varm sommardag.

Om ölen

Producent: Mikkeller.
Land:
Danmark.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale.
Styrka: 4,6%.
Flaskans bäst före: April 2021 (provsmakas 2 januari 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 1126015.
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Midsummer Dream från Mikkeller passar att dricka vid midsommar, eller någon annan varm sommardag.

När jag drack Midsummer Dream från Mikkeller, så var det en kall dag i  januari. Men denna ölen fick mig faktiskt att börja längta efter sommaren. Alltså detta är faktiskt en trevlig öl måste jag säga och nog kan jag tänka mig att dricka den även vid midsommar. Vill du läsa mina tidigare recensioner från Mikkeller, så hittar du dom här.

Utseende

Oklar gul färg med gulvit tjock skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt, ljust bröd, tallbarr och frukt tuggummi. Det är på det stora hela en trevlig doft.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, ljust bröd och gräs. Beskan är markerad med eftersmak av tropisk frukt. Men det är också en godiskänsla i eftersmaken. Alltså smaken är platt och lite tunn men samtidigt lättsam och smakfull också. Det finns en kropp och på något vis finns det även en balans i smaken.

Betyg

Midsummer Dream från Mikkeller anser jag kan passat att dricka på midsommar eller någon varm sommardag som sällskapsdryck. Till mat kan grillat och hamburgare passa. Eller varför inte en nudelwok? Detta är också en typisk öl man dricker medan man sköter om grillen. Ja men Midsummer Dream är trevlig och jag köpa den igen. Om den nu kommer igen för på Systembolaget går den inte att beställa längre.

3,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *