×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Methode Bamberg

Methode Bamberg är samarbete mellan Hyllie Bryggeri och Poppels Bryggeri. En trevlig öl med kanske inte så påtaglig röksmak.

Om ölen

Producent: Hyllie Bryggeri / Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Rököl.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Juli 2024 (provsmakas 12 januari 2023).
Systembolagets nr: 39860.
Pris vid inköp: 30,40 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Methode Bamberg är samarbete mellan Hyllie Bryggeri och Poppels Bryggeri

Methode Bamberg är en rököl som producerats i ett sammarbete mellan Hyllie Bryggeri och Poppels Bryggeri. Alltså jag tycker det är ett lyckat samarbete. Sen reflekterade jag inte initialt över att det just är en rököl. För den tonen är väldigt subtil.

Utseende

Något oklar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av bröd, citruston, örter och en slags honungskaraktär. Men det finns även en aningens ton av rökighet.

Smak

Maltig smak av bröd, citrus, örter och honungskaraktär. Beskan är relativt markerad med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men jag vill även uppleva en liten gräsig ton. Det finns en aningens ton av rök som är mer subtil än påtaglig.

Betyg

Methode Bamberg är mumsig öl att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat och husmanskost i synnerhet. Alltså den är riktigt trevlig. Men jag vet inte om jag tycker att rökigheten är så tydlig faktiskt och det kasnke inte var meningen heller. Så förvänta dig inte rökbomb till doft och smak. Men det är gott ändå.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *