×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mariestads Winter Strong Ale

Mariestads Winter Strong Ale är en prisvärd julöl. Denna dricker du som sällskapsdryck eller till julmaten. Men den passar även till ostar.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Strong Ale.
Styrka: 8%.
Flaskans bäst före: Oktober 2023 (provsmakas 12 november 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 11434.
Pris vid inköp: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

Mariestads Winter Strong Ale är en prisvärd julöl.

Spendrups bryggeri har här framställt en prisvärd julöl. Den är både komplex men samtidigt balanserad i sin doft- och smaknyans. Vill du läsa mina tidigare recensioner från Spendrups Bryggeri, så hittar du dom här. Men först ska du läsa klart denna smakfulla julölsrecension.

Utseende

Mariestads Winter Strong Ale har en mörk röd färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig rostad doft av mörkt bröd, karamell, torkad frukt, kryddor, kaffe, karamell och ton av choklad. Doften är komplex och balanserad, men samtidigt lite återhållsam.

Smak

Maltig rostad smak av mörkt bröd, torkad frukt, kryddor och choklad. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Smaken är komplex men samtidigt balanserad.

Betyg

Mariestads Winter Strong Ale är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till julmaten. Men att servera den till en bit ost kan jag också tänka mig faktiskt. Men köper jag den igen? Jamen varför inte? Den är stabil i sin doft och smak. Nu har jag inte med priset som en faktor i min betygsättning, men jag tycker den är prisvärd.

3,5/5

4 kommentarer

  1. Anders Gehander skriver:

   Mycket god, för smakerna mot dom belgiska mörka ölen,Anders G

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Jag kan hålla med dig där. Man kanske kan tro att sk. industriöl inte levererar. Men det kan dom absolut. Skål!

  2. Viktor skriver:

   Varför skulle du inte lagra den? 🙂
   Viktor

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där Viktor. Bra fråga. Hmm när jag tänker efter, så kan den nog lämpa sig att lagra ändå. Ska ändra om till ”Borde kunna lagras” istället. Sen ska jag faktiskt köpa mig ett par flaskor och lagra. Se vad som händer helt enkelt. Ska du prova att lagra? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *