×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Lunar Liquid från Dugges Bryggeri & North Brewing

Lunar Liquid från Dugges Bryggeri & North Brewing har trevlig tropisk doft och smak.

Om ölen

Producent: Dugges Bryggeri AB / North Brewing.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 7,5%.
Flaskans bäst före: Augusti 2021 (provsmakas 19 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11823.
Pris vid inköp: 36 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Lunar Liquid från Dugges Bryggeri & North Brewing har trevlig tropisk doft och smak.

Lunar liquid är en collab mellan Dugges Bryggeri och North Brewing. Själva ölen bryggs av Dugges. Baserat på mina tidigare erfarenheter av Dugges, så håller de en hög lägstanivå och Lunar liquid är inget undantag.

Utseende

Oklar gul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, spadet från fruktkocktail på burk och citrus. Det är på det stora hela en trevlig balanserad doft.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, spadet från fruktcocktail på burk, grapefrukt med markerad beska och eftersmak av tropisk frukt. Det är en trevlig smak får jag säga, men det är samtidigt inget som sticker ut och gör den unik.

Betyg

Lunar liquid passar att dricka som sällskapsdryck eller till mat som grillat kött och hamburgare. Köper jag den igen är den ständigt återkommande frågan? Det kan jag tänka mig att göra, eftersom det smakar bra. På Dugges hemsida skriver de följande: A beer that that takes you to outer space, to find another place. I min mening är detta ingen IPA som sticker ut i mängden, med någon unik doft och smak. Men det måste den ju samtidigt inte göra heller. Jag vet inte heller om jag hamnade i någon annan värld. Men det smakar däremot bra och det är i slutändan det viktigaste.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *